Pulled pork van de BBQ

Ingrediënten (voor 4 personen)

750 g procureur aan een stuk (varkensvlees)
2 el Franse mosterd
2 el kruidenmix voor braad, grill & bbq (busje à 70 g)
100 ml ketchup
2 el appelazijn
1 tl gerookte paprikapoeder
40 g donkere basterdsuiker
1 el Worcestersauce
1 (kamado) barbecue
1 vleesthermometer
2 vellen aluminiumfolie

Neem er rustig de tijd voor om zelf pulled pork te maken. Een heerlijk bbq projectje om daarna met zijn allen van te genieten. Zo maak je pulled pork.

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de procureur rondom met de mosterd, bestrooi vervolgens met de kruidenmix en wrijf goed in. Doe het vlees in een bak of zak en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur tussen de 100°C en 120 °C. Leg het stuk procureur op de barbecue en steek de vleesthermometer erin.
  3. Sluit het deksel en laat het vlees rustig in ca. 4 garen tot de kerntemperatuur 72°C is.
  4. Neem het vlees van de barbecue en wikkel in 2 lagen aluminiumfolie. Leg terug op de barbecue, steek de thermometer er weer in en laat verder garen tot het vlees de kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt. Dit duurt nog ca. 2,5 uur. Het vlees is goed mals als je een satéprikker zonder weerstand in het vlees kunt prikken. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen.
  5. Doe intussen voor de barbecuesaus de ketchup, azijn, paprikapoeder, basterdsuiker en Worcestersauce in een steelpan en breng al roerend rustig aan de kook. Laat de saus 5 min. op laag vuur doorkoken en neem van het vuur.
  6. Trek het vlees met 2 vorken of met de hand in draadjes uit elkaar. Meng er de barbecuesaus door.